Description
Jestiva čipka je izuzetno elastična i fleksibilna može se koristiti za dekorisanje torti, cupcakes…
Može se bojiti bojama u prahu i gelu i ostalim bojilima koja se tope u vodi.
Čuvanje: Već pripremljena smesa može se čuvati 3 -4 dana u frižideru u zatvorenoj posudi.
Već pripremljene dekoracije mogu se čuvati do 30 dana u dobro zatvorenoj kesi na sobnoj temperaturi.
Upozorenje: Vreme sušenja/pečenja jestive čipke su indikativna i mogu varirati zavisno o mnogo faktora ( vlažnost vazduha, vrsta i jačine rerne).
Prah za čipkastu dekoraciju, koji se priprema uz dodatak šećera u prahu, ima slatkast ukus i jestiv je.
Uputstvo za upotrebu:
Pomešajte željenu količinu praha za čipku s istom količinom tople vode u posudi i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Gotovu smesu rasporedite u silikonski kalup za čipku pomoću spatule. Proverite da je smesa ravnomerno raspoređena, zatim spatulom izravnajte površinu i uklonite višak.
Ostavite da se osuši kako bi se formirao oblik i očvrsnuo. Sušite u prethodno zagrejanoj rerni na 80°C oko 10 minuta.
Kada je čipka spremna za upotrebu, pažljivo je izvadite iz silikonskog kalupa.
Podignite dekorisanje torti na viši nivo i ukrasite svoje torte sa jestivom čipkom, što je sada lakše nego ikada uz Dr. Gusto Sugar Lace. Lako pripremite delikatne dekoracije za torte, mafine i kekse – samo pomešajte prah s vrućom vodom i mutite dok ne postane kremast, zatim ga pomoću ravne spatule rasporedite preko šablona ili silikonske podloge. Ostavite da se stegne, a zatim pažljivo odvojite kako biste otkrili najfiniju dekoraciju, dovoljno savitljivu da se može obmotati oko torti i drugih poslastica.
Čuvati na hladnom i suvom mestu.